από την Βασιλική
Σούμπαση-Μανουηλίδου
Υλικά
- Φύλλα κρούστας
- Φρέσκο βούτυρο
- Σπορέλαιο
- 1 φλιτ. νερό
- 1 φλιτ. ζάχαρη
- ½ φλιτ. μέλι
Εκτέλεση
Απλώνω
ένα φύλο κρούστας και το αλείφω με λιωμένο φρέσκο βούτυρο. Επάνω βάζω ένα ακόμη
και το αλείφω κι αυτό.
Τυλίγω τα φύλα ρολό, τα κόβω κομματάκια περίπου 2-3 εκ. και τα
τηγανίζω σε αρκετό σπορέλαιο. Εγώ τα βάζω σε μικρό κατσαρολάκι όχι σε τηγάνι.
Όταν ροδίσουν τα βάζω σε χαρτί κουζίνας.
Σε άλλο κατσαρολάκι βράζω 1 φλιτζάνι νερό, 1 φλιτζάνι ζάχαρη και
μισό φλιτζάνι μέλι για 5-6 λεπτά. Βάζω τα κουρκουμπίνια λίγα λίγα, τα αφήνω 1
λεπτό και τα βγάζω.
Αυτό ήταν. Έτοιμο το γλυκάκι μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου