Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑ

από την Βασιλική Σούμπαση-Μανουηλίδου

 Υλικά
- Φύλλα κρούστας
- Φρέσκο βούτυρο
- Σπορέλαιο
- 1 φλιτ. νερό
- 1 φλιτ. ζάχαρη
- ½ φλιτ. μέλι


Εκτέλεση
Απλώνω ένα φύλο κρούστας και το αλείφω με λιωμένο φρέσκο βούτυρο. Επάνω βάζω ένα ακόμη και το αλείφω κι αυτό.
Τυλίγω τα φύλα ρολό, τα κόβω κομματάκια περίπου 2-3 εκ. και τα τηγανίζω σε αρκετό σπορέλαιο. Εγώ τα βάζω σε μικρό κατσαρολάκι όχι σε τηγάνι.
Όταν ροδίσουν τα βάζω σε χαρτί κουζίνας.
Σε άλλο κατσαρολάκι βράζω 1 φλιτζάνι νερό, 1 φλιτζάνι ζάχαρη και μισό φλιτζάνι μέλι για 5-6 λεπτά. Βάζω τα κουρκουμπίνια λίγα λίγα, τα αφήνω 1 λεπτό και τα βγάζω.

Αυτό ήταν. Έτοιμο το γλυκάκι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου