από τη Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 10 κιλά γάλα πρόβειο
με αίγιο ανάμεικτο
- υγρή πυτιά
- αλάτι χοντρό
- Ξερός δυόσμος
Εκτέλεση
Πήζουμε το γάλα όπως κάνουμε και για την φέτα. Μόλις
πήξει το τεμαχίζουμε σε μικρούς κύβους με ένα μαχαίρι, και το αφήνουμε να ηρεμήσει
10 λεπτά.
Κατόπιν μαζεύουμε με μια τρυπητή κουτάλα το τυρόπηγμα
και το στραγγίζουμε σε τσαντίλα.
Βάζουμε και ένα βάρος από πάνω για να φύγουν όλα
τα υγρά.
.
Εν τω μεταξύ στο
τυρόγαλο που έχουμε, κάνουμε την μυζήθρα ζεσταίνοντας τον ορό.
Συγκεντρώνουμε και την μυζήθρα όταν γίνει και την στραγγίζουμε κι αυτήν.
Αφού σουρώσουμε το υγρό, το βάζουμε στην φωτιά πάλι για να ζεσταθεί.
Κόβουμε το τυρί μας σε κομμάτια, και το βάζουμε στο
ζεστό υγρό.
Όταν γίνουν ανεβαίνουν όλα τα κομμάτια στην επιφάνεια.
Το <<μαγειρεύουμε >>για 20 λεπτά περίπου.
<,Ψαρεύουμε>> με τρυπητή κουτάλα τα κομμάτια και τα βάζουμε
σε ένα δίσκο.
Έχουμε ετοιμάσει και ένα μείγμα με αλάτι χοντρό και ξερό δυόσμο. Αλείφουμε
και τις δυο πλευρές του κάθε χαλουμιού και τα διπλώνουμε στην μέση.
Τα αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο όσο είναι ζεστά
Τα αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο όσο είναι ζεστά
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου