Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ΣΑΜΑΛΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ



Υλικά
 -  2 1/2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
-  1 1/4 ζάχαρη
-   1 κουτ γλυκού baking powder
-  τριμμένη μαστίχα Χίου
-  1 1/2 φλυτζάνι γιαούρτι
-   1 κουτ γλυκού σόδα .
Για το σιρόπι
-   2 κούπες ζάχαρη
-   1 1/4 νερό
-   2 κουτ σούπας λεμόνι


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη σόδα μαζί και μετά τα ρίχνουμε στα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να υγρανθεί όλο το μείγμα μας .
Το στρώνουμε σε ταψί 35 εκατ ,που έχουμε βουτυρώσει καλά και το αφήνουμε 2 ώρες να φουσκώσει .
Το χαράζουμε σε κομμάτια και βάζουμε και μισό αμύγδαλο σε κάθε κομμάτι Στη συνέχεια φτιάχνουμε το σιρόπι 2 κούπες ζάχαρη 1 1/4 νερό και 2 κουτ σούπας λεμόνι και βράζουμε 5 λεπτά μετά τις φυσαλίδες που θα κάνει Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.


Μόλις ψηθεί το αλείφουμε με βούτυρο και ρίχνουμε το σιρόπι όλο σιγά σιγά .
Αυτά είχα να πω για το πολίτικο Σαμαλι . 
Από γεύση ... Περιμένω να κρυώσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου