από την ΕΛΕΝΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ
Υλικά
- 2 1/2 φλιτζάνια
σιμιγδάλι χοντρό
- 1 1/4 ζάχαρη
- 1 κουτ γλυκού baking powder
- 1 κουτ γλυκού baking powder
- τριμμένη μαστίχα Χίου
- 1 1/2 φλυτζάνι γιαούρτι
- 1 κουτ γλυκού σόδα .
Για το σιρόπι
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 1/4 νερό
- 2 κουτ σούπας λεμόνι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη σόδα μαζί και μετά τα ρίχνουμε
στα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να υγρανθεί όλο το
μείγμα μας .
Το στρώνουμε σε ταψί 35 εκατ ,που έχουμε βουτυρώσει καλά και το
αφήνουμε 2 ώρες να φουσκώσει .
Το χαράζουμε σε κομμάτια και βάζουμε και μισό αμύγδαλο σε κάθε
κομμάτι Στη συνέχεια φτιάχνουμε το σιρόπι 2 κούπες ζάχαρη 1 1/4 νερό και 2 κουτ
σούπας λεμόνι και βράζουμε 5 λεπτά μετά τις φυσαλίδες που θα κάνει Ψήνουμε για
40 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Μόλις ψηθεί το αλείφουμε με βούτυρο και ρίχνουμε το σιρόπι όλο
σιγά σιγά .
Αυτά είχα να πω για το πολίτικο Σαμαλι .
Από γεύση ... Περιμένω
να κρυώσει
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου