Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙΣΣΟΧΟΡΤΟ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ

από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
-  μελιτζάνες
-  λάδι
-  ντομάτες
-  κρεμμύδι ξερό
-  σκόρδο
-  αλάτι
-  πιπέρι
-  θυμάρι
-  μελισσόχορτο
-  τυρί φέτα


Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλους κύβους και τις βάζουμε στο ταψί. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό και με 5-6 κουταλιές λάδι ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στις μελιτζάνες. 
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς ανακατεύοντας μερικές φορές.
Σ αυτό το σημείο μπορούμε να τις αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη για τον χειμώνα. 
Εν τω μεταξύ ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, το ξερό κρεμμύδι και με λίγο λάδι τα σοτάρουμε. Βάζουμε στην σάλτσα που βράζει αλάτι ,πιπέρι, σκόρδο και το μελισσόχορτο ψιλοκομμένο.
Μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε την σάλτσα πάνω στις μελιτζάνες και ψήνουμε το φαγητό. Στο τέλος πασπαλίζουμε με χοντροκομμένη φέτα και ψήνουμε μέχρι να ξεραθεί λίγο η φέτα και να γίνει κριτσανιστή.

Σερβίρουμε με μια σαλάτα δροσερή και καλή μας όρεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου