από την Maria Kaparaki
Υλικά
- 1/2 ποτήρι νερού κρασί (άσπρο, ροζέ ή κόκκινο)
- 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
- 1/2 ποτήρι νερού μείγμα ελαιόλαδου και σπορέλαιου
- ελάχιστο αλάτι
- 1/4 κουταλάκι γλυκού κανέλα τριμμένη
- ελάχιστο γαρύφαλλο τριμμένο
- 1 κουταλιά σούπας σουσάμι
- 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
- 1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα
- 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το κρασί, το λάδι, το αλάτι, τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και το σουσάμι.
Προσθέτουμε τη σόδα διαλυμένη στο χυμό λεμονιού και αφού ανακατέψουμε αλεύρι με μπέικιν, τα προσθέτουμε κι αυτά.
Φτιάχνουμε ζύμη μαλακή και πλάθουμε σε ότι σχήμα μας αρέσει.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με έξτρα σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μισή ωρίτσα περίπου.
Από το κρασί που θα χρησιμοποιήσουμε εξαρτάται και το χρώμα που θα πάρουν.
Καλή Επιτυχία!
Υλικά
- 1/2 ποτήρι νερού κρασί (άσπρο, ροζέ ή κόκκινο)
- 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
- 1/2 ποτήρι νερού μείγμα ελαιόλαδου και σπορέλαιου
- ελάχιστο αλάτι
- 1/4 κουταλάκι γλυκού κανέλα τριμμένη
- ελάχιστο γαρύφαλλο τριμμένο
- 1 κουταλιά σούπας σουσάμι
- 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
- 1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα
- 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το κρασί, το λάδι, το αλάτι, τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και το σουσάμι.
Προσθέτουμε τη σόδα διαλυμένη στο χυμό λεμονιού και αφού ανακατέψουμε αλεύρι με μπέικιν, τα προσθέτουμε κι αυτά.
Φτιάχνουμε ζύμη μαλακή και πλάθουμε σε ότι σχήμα μας αρέσει.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με έξτρα σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μισή ωρίτσα περίπου.
Από το κρασί που θα χρησιμοποιήσουμε εξαρτάται και το χρώμα που θα πάρουν.
Καλή Επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου