από την Theodora Kaipi
Υλικά
- 250 γρ ζυμαρικά μεγάλα κοχύλια DE CECCO
- 500 γρ σπανάκι
- 125 γρ ανθότυρο
- 1 αυγό
- τριμμένο μοσχοκάρυδο
- ξύσμα μισού λεμονιού
- 25 γρ τριμμένη κεφαλογραβιέρα
- αλατοπίπερο
- σάλτσα
- ελαιόλαδο
- κουκουνάρια
Εκτέλεση
Βάζετε μέσα σε φαρδιά
κατσαρόλα το σπανάκι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
Σκεπάζετε με το καπάκι
της κατσαρόλας και τη βάζετε σε χαμηλή φωτιά ίσα ίσα να μαραθεί το σπανάκι.
Βάζετε το μαραμένο
σπανάκι σε σουρωτήρι για να φύγουν τα υγρά. Μόλις
στραγγίξει το σπανάκι, τρίβετε το ανθότυρο και ανακατεύετε με 1 αυγό χτυπημένο.
Προσθέστε λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, το ξύσμα λεμονιού και την κεφαλογραβιέρα. Αλατοπιπερώνετε. Ρίξτε στη
βάση του πυρέξ 1 βάζο σάλτα Ναπολιτέν από το s/m ή αν θέλετε κάντε εσείς μία
κόκκινη σαλτσούλα.
Αν χρειαστεί ρίξτε λίγο νεράκι στη σάλτσα. Γεμίζετε ένα ένα τα κοχύλια
με το μείγμα σπανακιού και τοποθετήστε τα μέσα στο πυρέξ
.
Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και πασπαλίστε με κεφαλογραβιέρα και κουκουνάρι.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-25 λεπτά να ροδίσουν τα
κοχύλια και να λιώσει το τυρί.
Καλή επιτυχία !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου