από την Anatoly Fotiadou
Υλικά
- 2
πακέτα σαβαγιάρ
- 300 γρ τυρί
μασκαρπόνε(ή φιλαδέλφεια)
- 100γρ άχνη ζάχαρη
- 330ml κρέμα
γάλακτος
- 3 κούπες
στιγμιαίο καφέ
- 2 σφηνάκια λικέρ αμαρέτο
- κακάο
Εκτέλεση
Ετοιμάζω τον καφέ και τον αφήνω να κρυώσει.
Όταν κρυώσει ρίχνω το 1 σφηνάκι λικέρ και ανακατεύω,
χτυπάω στο μίξερ το τυρί με την άχνη ζάχαρη να μαλακώσει, χτυπάω την κρέμα
γάλακτος σε σαντιγί, αν θέλω προσθέτω λίγη άχνη κατά το χτύπημα της κρέμας,
ενώνω πολύ απαλά το τυρί με την σαντιγί, προσθέτω το 2ο σφηνάκι λικέρ και
ανακατεύω
Παίρνω τα μπισκότα και τα βουτάω και από τις 2 μεριές
στον καφέ, τα στρώνω σε μεγάλο ορθογώνιο σκεύος, ρίχνω την μισή κρέμα,
πασπαλίζω με κακάο και συνεχίζω με δεύτερη στρώση μπισκότα, απλώνω την υπόλοιπη
κρέμα και πασπαλίζω με κακάο, αφήνω στο ψυγείο αρκετές ώρες πριν σερβίρω
Μερικά μυστικά: αν δεν έχω λικέρ αμαρέτο βάζω κονιάκ,
στρώνω τα μπισκότα εναλλάξ: την μια στρώση κάθετα, την άλλη οριζόντια τα
μπισκότα για να κόβεται πιο εύκολα το γλυκό, αντί να απλώσω από πάνω την κρέμα
μπορώ να την βάλω σε κορνέ και να κάνω ροζέτες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου