Υλικά
- Όσα βύσσινα έχουμε
- όσο χυμό βγει (πχ 3 ποτήρια χυμό 3 ποτήρια ζάχαρη).
- 1 βανίλια για τη μαρμελάδα
- λίγο χυμό λεμόνι
- όσο χυμό βγει (πχ 3 ποτήρια χυμό 3 ποτήρια ζάχαρη).
- 1 βανίλια για τη μαρμελάδα
- λίγο χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα βύσσινα σε μεγάλη
κατσαρόλα πλυμένα καλά και ανάβουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία.
ΔΕΝ
ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ!
Που και που κουνάμε την κατσαρόλα και ξαφρίζουμε. Πάντα
με ΞΥΛΙΝΗ κουτάλα. Έχω μια που είναι μόνο για γλυκά.
Όταν δούμε πως τα βύσσινα έχουν
βράσει και μας έχουν δώσει τα υγρά τους, σουρώνουμε σε μπασίνα και το υγρό το επιστρέφουμε
πάλι στην κατσαρόλα αφού πρώτα το μετρήσουμε με κούπα. Όσες κούπες βγει τόσες ανάλογες
κούπες θα βάλουμε ζάχαρη.
Περιμένουμε να πήξει κάπως το υγρό μας και το αφήνουμε
να κρυώσει. Το βάζουμε σε μπουκάλια, στο ψυγείο και όταν θελήσουμε βυσσινάδα βάζουμε
λίγο από το χυμό και το υπόλοιπο με κρύο νεράκι και απολαμβάνουμε!!
Εν τω μεταξύ, τα φλούδια τα
κουκούτσια και τη σάρκα από τα βύσσινα δεν τα πετάμε!!!
Οοοοοχι!!!
Έτσι όπως είναι
στο τρυπητό, τα ζουλάμε με τα χέρια μας και βγάζουν ένα πηχτό χυλό. Αφού μείνουν
μόνο τα κουκούτσια, ξαναμετράμε όσα φλιτζάνια χυλό τόσα και ζάχαρη. Σιγοβράζουμε,
ρίχνουμε τη βανίλια μας και όταν περίπου έχει δέσει ρίχνουμε και το λεμόνι!
Έχουμε
αποστειρώσει τα βάζα και όπως είναι καυτά τα γεμίζουμε με την καυτή μαρμελάδα ,
κλείνουμε και αναποδογυρίζουμε τα βάζα μας σε μια πετσέτα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
ξεχασα να γραψω πως το υγρο πριν το επιστρεψουμε στην κατσαρολα το σουρωνουμε κ ο,τι μεινει το επιστρεφουμε στο σουρωτηρι μας για να το κανουμε κ αυτο μαρμελαδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟκ!!
ΑπάντησηΔιαγραφή