από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
Για το φύλλο
- 3, 5 νεροπότηρα αλεύρι μαλακό, για πίτες
- 1 και λίγο από το νεροπότηρο νερό χλιαρό
- 2 κουταλάκια κοφτά αλάτι
- λίγο ξύδι
- ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
- τυρί
- αυγά
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε το ζυμάρι με τα υλικά και ανοίγουμε ένα φύλλο, όσο μεγαλύτερο μπορούμε
Λαδώνουμε το φύλλο, και στις άκρες γύρω γύρω βάζουμε τυρί, αυγά, ή ότι γέμιση θέλουμε
Τυλίγουμε μία φορά, ετσι που να κλείσουμε τη γέμιση μέσα.
Τυλίγουμε τώρα γύρω γύρω και κάθε φορά τραβάμε και λεπταίνουμε τη ζύμη , και προς τις δύο κατευθύνσεις με τα χέρια μας.
Τυλίγοντας και τραβώντας η ζύμη αρχίζει και λεπταίνει τόσο στο κέντρο που κόβεται μόνη της.
Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε όλο αυτό το μακρυνάρι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει!!!
Οταν κρυώσει ελαφρά την κόβουμε και καλή σας όρεξη!!!!
τι ωραια σκουλικαντερα ειν' τουτη;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν σου πω το ιδιο σκεφτηκα και εγω...χαχχαχαχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν σου πω το ιδιο σκεφτηκα και εγω...χαχχαχαχα!
ΑπάντησηΔιαγραφή