Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

ΠΑΕΓΙΑ


από την Katerina Moumouri


Υλικά
-  Ένα στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες 
-  Θαλασσινά ( κατά προτίμηση μιξ θαλασσινών )
-  1-2 λουκάνικα
-  Περίπου 10 στήμονες σαφράν
-  Ελαιόλαδο
 
-  1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο
-  1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί
-  1 πιπεριά πράσινη κέρατο
 
-  1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
-  2 κλωνάρια μαϊντανό
-  1 μέτριο κρεμμύδι & 2 σκελίδες σκόρδο
-  1 φλιτζάνι αρακά
-  2 φλιτζάνια ρύζι
-  1 κύβο
 
-  Αλάτι , πιπέρι


Εκτέλεση
Κόβουμε όλα τα υλικά . Βγάζουμε τα θαλασσινά απ’ την κατάψυξη και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Βράζουμε νερό και βάζουμε το σαφράν να  φουσκώσει.
Αλατοπιπερώνουμε  και  τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο, μόλις πάρει χρώμα το βάζουμε σε χαρτί να στραγγίσει ( το ίδιο και με το λουκάνικο )


Τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο τα θαλασσινά και σβήνουμε με ούζο. Τα βάζουμε στην άκρη σε απορροφητικό χαρτί.   



Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και  ρίχνουμε το ρύζι. Το ανακατεύουμε για λίγο, προσθέτουμε τον κύβο και σβήνουμε με  κρασί.  Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το νερό (μετρητό). Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα θαλασσινά, το κοτόπουλο και στην μέση σχεδόν του βρασμού, τις πιπεριές, τον αρακά και το λουκάνικο.


Μόλις  πιει τα υγρά το δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό.
Τέλος  όταν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τη ντομάτα κομμένη σε κύβους και ψιλοκομμένο μαϊντανό 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου