από την Vana Kleanthi
Υλικά για την ζύμη
- 400 γρ αλεύρι
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 ποτήρι ζεστό νερό
- 1 κουταλιά λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
Για την σάλτσα
- χυμό ντομάτας
- λίγο κέτσαπ
- ρίγανη
- βασιλικό
- δυόσμο
- θυμάρι
- δενδρολίβανο
- λίγο λάδι .
Για την γέμιση
- τριμμένο τυρί
- γαλοπούλα
- φέτες ντομάτας.
Εκτέλεση
Τα ζυμώνω και αν η ζύμη
κολλάει στα χέρια προσθέτω λίγο αλεύρι, σκεπάζω με μια πετσέτα και την αφήνω περίπου
20 λεπτά να φουσκώσει
Ετοιμάζω τη σάλτσα με χυμό ντομάτας λίγο κέτσαπ ρίγανη
βασιλικό δυόσμο θυμάρι δενδρολίβανο και λίγο λάδι .
Όταν φουσκώσει η ζύμη μου τη στρώνω σε λαδωμένοι ταψί απλώνω
τη σάλτσα και βάζω τα υλικά μου τριμμένο τυρί γαλοπούλα και φέτες
ντομάτας.(αυτά είχα εγώ)
Γίνεται τέλεια και με πιπεριά μανιτάρια και ότι άλλο θέλει ο
καθένας .
Τρίβω λίγο πιπέρι από πάνω και προσθέτω λίγη ρίγανη αν θέλω
.
Ψήνουμε στους 250 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και καλή μας
όρεξη....
.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου