από τον Μίλτο Σουλιώτη
Υλικά
- γαύρος
- αλάτι ημίχοντρο
- διάφορα αρωματικά
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το κεφάλι από τον γαύρο και τραβώντας το βγαίνουν και τα έντερα του ψαριού συγχρόνως ανοίγουμε στα δυο το ψάρι και βγάζουμε την ραχοκοκαλιά...
έτσι όπως έχει γίνει φιλέτο το ξαπλώνουμε πάνω σε ημίχονδρο αλάτι και αφού τελειώσουμε τις στρώσεις γεμίζουμε το σκεύος μας με ξύδι......
παραμένει σ αυτή την κατάσταση για 2 ώρες στο ψυγείο και κατόπιν αφού τον ξεπλύνουμε τον τοποθετούμε σε βάζα γεμίζοντάς τα με ηλιέλαιο και αρωματικά της αρεσκείας μας σκόρδο, μαϊντανό, τσίλι, κουρκουμά, κάπαρη και τον τοποθετούμε στο ψυγείο
Υλικά
- γαύρος
- αλάτι ημίχοντρο
- διάφορα αρωματικά
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το κεφάλι από τον γαύρο και τραβώντας το βγαίνουν και τα έντερα του ψαριού συγχρόνως ανοίγουμε στα δυο το ψάρι και βγάζουμε την ραχοκοκαλιά...
έτσι όπως έχει γίνει φιλέτο το ξαπλώνουμε πάνω σε ημίχονδρο αλάτι και αφού τελειώσουμε τις στρώσεις γεμίζουμε το σκεύος μας με ξύδι......
παραμένει σ αυτή την κατάσταση για 2 ώρες στο ψυγείο και κατόπιν αφού τον ξεπλύνουμε τον τοποθετούμε σε βάζα γεμίζοντάς τα με ηλιέλαιο και αρωματικά της αρεσκείας μας σκόρδο, μαϊντανό, τσίλι, κουρκουμά, κάπαρη και τον τοποθετούμε στο ψυγείο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου