από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Όταν κρυώσει το ανακατεύουμε με το ξύδι.
Υλικά
- 1 λίτρο ξύδι ροδιού
- 3 – 4 ρόδια
- χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Αφαιρούμε
τους σπόρους από τα ρόδια και τους βάζουμε στον αποχυμωτή για να πάρουμε το
χυμό τους.
Αν δεν έχουμε αποχυμωτή βάζουμε τους σπόρους στο μούλτι, τους χτυπάμε καλά και τους σουρώνουμε.
Αν δεν έχουμε αποχυμωτή βάζουμε τους σπόρους στο μούλτι, τους χτυπάμε καλά και τους σουρώνουμε.
Βάζουμε
το χυμό ροδιού να βράσει μαζί με 1 -2 κουταλιές τις σούπες ξύδι και το χυμό
λεμονιού για 2 - 3 λεπτά.
Γίνεται αρκετά ξινό γι αυτό προσθέτουμε και λίγο μέλι. Ανακατεύουμε να λιώσει καλά.
Όταν κρυώσει το ανακατεύουμε με το ξύδι.
Επειδή
το ξύδι μπορεί να είναι θολό αν θέλουμε να το κάνουμε διάφανο το σουρώνουμε με
τη βοήθεια φίλτρων καφέ.
Παρατήρηση: Για το πως γίνεται το ξίδι ροδιού, υπάρχει η συνταγή στα αρχεία του μπλοκ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου