Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΦΕ

από τον Μίλτο Σουλιώτη

Υλικά
- 250 γραμ σοκολάτα (65% κακάο), χοντροκομμένα
- 1/4 φλιτζάνι γάλα
- 4 κρόκοι αυγών
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίο καφέ σε κόκκους
- 2 ασπράδια αυγών
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

Εκτέλεση
Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα κύπελλο μπελ μαρί σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να μαλακώσει, περίπου 2-3 λεπτά. Σε μια σταθερή ροή, προσθέστε το γάλα στη σοκολάτα, ανακατεύοντας .
Τοποθετήστε τους κρόκους και 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη σε ένα μπολ μίξερ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πήξει 2-3 λεπτά. Ενώνουμε το μείγμα με την σοκολάτα και στη συνέχεια, προσθέστε το καφέ και το αλάτι αφήνω στην άκρη.
Τοποθετήστε τα 2 ασπράδια αυγών και μια πρέζα αλάτι σε ένα καθαρό ηλεκτρικό μίξερ χτυπάμε ασπράδια σε μέτρια υψηλή ταχύτητα έως ότου διαμορφώνουν οι μαλακές αιχμές, περίπου 1-2 λεπτά. Σε μια σταθερή ροή, προσθέστε σταδιακά την υπόλοιπη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, περίπου 1-2 λεπτά. Ενώνουμε τα μείγματα και χωριζουμε σε μικρα ποτηρια και για 3 ώρες στην ψύξη.
χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη και η σαντιγί που θα προκύψει την χρησιμοποιούμε μαζι με τριμμένη σοκολάτα για γαρνιτούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου