από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 2-3 μεγάλες μελιτζάνες
φλάσκες κομμένες σε μικρά καρέ
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
ψιλοκομμένο
- 2-3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1-2 πράσινες
πιπεριές ψιλοκομμένες
- ½ φλ. ψιλοκομμένο
μαϊντανό
- ντομάτες σε κύβους
- βασιλικό
- ρίγανη
- κόλιανδρο
- αλάτι
-πιπέρι
- ½ κούπα κρέμα
βαλσάμικου
- καυτερές πιπερίτσες
- βαλσάμικο
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε
κύβους και τις ψήνουμε σε λαδόκολλα. Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται,
ρίχνουμε λίγο αλάτι, ελαιόλαδο και βαλσάμικο ξίδι.
Τις βγάζουμε όταν ψηθούν και
τις περνάμε στο μούλτι ή τις πολτοποιούμε με πιρούνι.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε
το κρεμμύδι και προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Μόλις μαλακώσουν
ρίχνουμε και τις πιπεριές.
Σε λίγο προσθέτουμε και τον
μαϊντανό και μετά από λίγο και τις ντομάτες.
Μόλις πιουν τα υγρά τους
ρίχνουμε την κρέμα βαλσάμικου
τα υπόλοιπα μυρωδικά και τον πουρέ μελιτζάνας.
Αφήνουμε να βράσει λίγο και στο τέλος ρίχνουμε τις καυτερές πιπερίτσες και το
αλατοπίπερο.
Δοκιμάζουμε και περιμένουμε λίγο να στεγνώσει από τα υγρά του.
Φρυγανίζουμε λίγο ψωμάκι και το
τρίβουμε με σκόρδο. Βάζουμε από πάνω λίγο κατίκι και το τσατνευ μελιτζάνας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου