από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 300 γρ ζάχαρη
- 900 γρ ξύδι (έβαλα μηλόξυδο)
- 1 φλιτζανάκι του καφέ μέλι
Εκτέλεση
Προσθέτουμε και το μέλι και ανακατεύουμε
μέχρι να λιώσει κι αυτό και να ενσωματωθεί με την καραμελωμένη ζάχαρη.
Ρίχνουμε
λίγο λίγο το ξίδι. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 15-20 λεπτά περίπου.
Δοκιμάζουμε και
προσθέτουμε ανάλογα με τα γούστα μας είτε μέλι , είτε λίγο ακόμη ξίδι.
ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ
Συνεχίζουμε το βράσιμο
μέχρι να πήξει ελαφρά το μείγμα. Όταν κρυώσει το βάζουμε σε μπουκάλι όπως αυτό
της μουστάρδας.
Άμα δούμε πως είναι πολύ
πηχτό και δεν βγαίνει εύκολα, αραιώνουμε με λίγο ξίδι.
εγω το φτιαχνω με ξυδι σπιοτικο απο κρασι ιδια ποσοτητα πετιμεζι μερικα συκα και ροδια .Τα σουρωνω μετα απο 2 μηνες πολτοποιοντας τα συκα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτο πρεπει να ειναι φανταστικο! Ποιο υγιεινο 😍
ΑπάντησηΔιαγραφή(Πιο)
Διαγραφή