από την Ελένη Κοσμοπούλου
Υλικά
Για το γλυκό
- σιμιγδάλι χοντρό 2 φλιτζάνια
- σιμιγδάλι ψιλό 1 φλιτζάνι
- γάλα 1 φλιτζάνι
- ζάχαρη 1 και 1/2 φλιτζάνι
- μπέκιν πάουντερ 2 κουταλιές σούπα γεμάτες διαλυμένες σε πορτοκαλόζουμο
- γιαούρτι 2 φλιτζάνια
- μαστίχα χιώτικη κοπανισμένη
- βούτυρο λιωμένο
- αμύγδαλα ασπρίσμένα
- βούτυρο λιωμένο για ράντισμα του γλυκού
Για το σιρόπι
- ζάχαρη 4 φλιτζάνια (προσωπικά έβαλα λιγότερο
- νερό 3 φλιτζάνια
- λεμόνι την φλούδα
- λεμόνι χυμός 1 κουταλιά της σούπας
- κανέλα 2 ξυλάκια
Εκτέλεση
Βράζουμε το σιρόπι και μόλις πάρει βράση και αρχίσει να αφρίζει που σημαίνει είναι έτοιμο το κατεβάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας ώστε να γίνει ένα μείγμα.
Αλείφουμε ένα ταψί 30 εκατοστών διαμέτρου με βούτυρο.
Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα μέσα στο ταψί μας.
Το χαράζουμε με ένα μαχαίρι μπακλαβαδωτά και τοποθετούμε σε κάθε κομμάτι ένα αμύγδαλο.
Έχουμε ανάψει το φούρνο μας στους 200 βαθμούς .
Βάζουμε το γλυκό μας να ψηθεί μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Το βγάζουμε μόλις ψηθεί και το αλείφουμε με βούτυρο για να γυαλίσει.
Σιροπιάζουμε το γλυκό όταν λίγο κρυώσει.
Πρέπει να απορροφηθεί όλο το σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου