από τη Θεοδώρα Τριφύλλη
Yλικά
- μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε φέτες
- κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- σκόρδο ψιλοκομμένο
- ντομάτες ψιλοκομμένες
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- τυριά που λιώνουν
Εκτέλεση
Αλατίζουμε
τις φέτες μελιτζάνας για να ξεπικρίσουν ξεπλένουμε και τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι
Έχουμε κόψει το κρεμμύδι το σκόρδο και το βάζουμε να μαραθεί με λίγο νερό.
Όταν πιουν το νερό προσθέτουμε ντομάτα αλάτι πιπέρι λάδι και αφήνουμε
να πάρει μια βράση. Τοποθετούμε το τυρί πάνω από τις μελιτζάνες και από πάνω βάζουμε
ντομάτα και κρεμμύδια.
Το ίδιο κάνουμε σε όλες τις φέτες μελιτζάνας. Περιχύνουμε με ότι
υλικό απέμεινε και πασπαλίζουμε με λίγο τυρί τριμμένο. Το ψήνουμε στον φούρνο
Παραλλαγή: αν θέλουμε
περνάμε πρώτα τις μελιτζάνες στο τηγάνι
Το αποτέλεσμα πολύ καλό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου