από τη Γιάννα Παρασχοπούλου
Yλικά
- 1 κουτ. της σούπας βούτυρο
- 1 κιλό πράσα
- 1/2 κιλό πατάτες
- 2 αυγά
- 50 γρ. παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι
Για την μπεσαμελ
- 1 κουτ. της σούπας βούτυρο
- 1 κουτ. της σούπας αλεύρι
- 300 γρ. νερό (από αυτό που έβρασαν τα πράσα)
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε
τις πατάτες με τη φλούδα μέχρι να μαλακώσουν και να τσιμπιούνται με το πιρούνι.
Αφού κρυώσουν, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Καθαρίζουμε, πλένουμε πολύ καλά και κόβουμε τα πράσα. Τα
βράζουμε, τα στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα πράσα και τις πατάτες
με το βούτυρο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ βάζοντας το βούτυρο σε μια μικρή
κατσαρόλα και μόλις λιώσει, πασπαλίζουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας διαρκώς με
ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό από τα πράσα, ανακατεύοντας μέχρι να
πήξει και αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα πράσα
με τις πατάτες και τη μπεσαμέλ. Προσθέτουμε τα αυγά και το τυρί και στρώνουμε
το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψίΨήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 .
Περιμένουμε περίπου 30-40 λεπτά ,μέχρι να ροδίσει η μπεσαμελ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου