από τον Athanasios Panagaris
Υλικά
- 1 κιλό ψάρια-πετρόψαρα κατά προτίμηση
- 4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
-1 μάτσο σέλινο
-6 μεγάλα καρότα κομμένα μπαστουνάκια
-6 κολοκυθάκια κομμένα μπαστουνάκια
-10 πατάτες ,κομμένες στα 4 η καθεμιά
-αλάτι
-πιπέρι
-1 ποτήρι λάδι
-1 κουταλάκι του γλυκού ξινό
Εκτέλεση
Ρίχνω στην κατσαρόλα το λάδι και βάζουμε μια στρώση κρεμμύδια
πάνω από τα κρεμμύδια στρώνω το σέλινο
πάνω από το σέλινο στρώνω τα καρότα.
Βάζω νερό τόσο όσο να τα σκεπάσει λίγο. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, μετά από τα 10 λεπτά βάζουμε μια στρώση κολοκυθάκια, βάζουμε νερό αν χρειάζεται.
Μετά από 10 λεπτά περαιτέρω βράσιμο στρώνω τις πατάτες. Συνεχίζει το βράσιμο, σε 5 λεπτά δοκιμάζουμε τις πατάτες με ένα πιρούνι, αν έχουν αρχίσει να μαλακώνουν ρίχνουμε το αλάτι (κατά βούληση).
Τοποθετούμε τα ψάρια πάνω στις πατάτες ,συμπληρώνω νερό να φτάσει έως τα ψάρια(όχι να τα σκεπάσει) κλείνουμε το καπάκι ,και βράζουμε ανάλογα το μέγεθος των ψαριών.
Λίγο πριν το τέλος διαλύουμε σε λίγο νεράκι μια κουταλιά ξινό και το ρίχνουμε μέσα στο φαΐ Σβήνουμε την φωτιά και το αφήνουμε πάνω για λίγη ώρα να ψιλοχυλώσει.
Βγάζουμε χώρια λαχανικά και ζωμό και χώρια τα ψάρια, αν χρειαστεί προσθέτω και λίγο λεμόνι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου