Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΛΑΧΑΝΟΠΡΑΣΟΡΥΖΟ


από την Eleni Margel Lou

Υλικά
- 1 κούπα λάχανο κομμένο χοντρό
- 2 καρότα κομμένα ροδέλες
- 1 κούπα πράσα χοντροκομμένα ροδέλες 
- 1 κούπα ρύζι κίτρινο

-  2 κούπες νερό.
- αλατοπίπερο
- 1 λεμόνι
- ελαιόλαδο
- 1 κύβος λαχανικών (προαιρετικά)
- μαϊντανός για το τέλος

Εκτέλεση
Σοτάρουμε το πράσο το λάχανο και το καρότο και έπειτα προσθέτουμε το ρύζι.
Τα σοτάρουμε όλα μαζί και ρίχνουμε αλατοπίπερο και το χυμό από ένα λεμόνι. Ρίχνουμε το νερό και κλείνουμε το καπάκι. 
Βράζουμε  σε σιγανή φωτιά.
Αφήνουμε να πιει τα νερά του και σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανό. 
Καλή όρεξη!

1 σχόλιο:

  1. ΥΠΕΡΟΧΟ φαγητο !!!!το μαγειρευα στα εγγονια μου εδω και 20 χρονια.Τωρα φοιτητες το μαγειρευουν και το συνπεριλλαμβανουν στο διαιτολογιο τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή