Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΛΑΧΑΝΟΠΡΑΣΟΡΥΖΟ


από την Eleni Margel Lou

Υλικά
- 1 κούπα λάχανο κομμένο χοντρό
- 2 καρότα κομμένα ροδέλες
- 1 κούπα πράσα χοντροκομμένα ροδέλες 
- 1 κούπα ρύζι κίτρινο

-  2 κούπες νερό.
- αλατοπίπερο
- 1 λεμόνι
- ελαιόλαδο
- 1 κύβος λαχανικών (προαιρετικά)
- μαϊντανός για το τέλος

Εκτέλεση
Σοτάρουμε το πράσο το λάχανο και το καρότο και έπειτα προσθέτουμε το ρύζι.
Τα σοτάρουμε όλα μαζί και ρίχνουμε αλατοπίπερο και το χυμό από ένα λεμόνι. Ρίχνουμε το νερό και κλείνουμε το καπάκι. 
Βράζουμε  σε σιγανή φωτιά.
Αφήνουμε να πιει τα νερά του και σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανό. 
Καλή όρεξη!

1 σχόλιο:

  1. ΥΠΕΡΟΧΟ φαγητο !!!!το μαγειρευα στα εγγονια μου εδω και 20 χρονια.Τωρα φοιτητες το μαγειρευουν και το συνπεριλλαμβανουν στο διαιτολογιο τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή