Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ




από την Katerina Triffili

Υλικά

- 1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
- 1 βανίλια
- 4 φλιτζάνια νερό
- 2 φλιτζάνια νισεστέ
- 1 κιλό ζάχαρη
-  ασπρισμένα αμύγδαλα


Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ ρίχνω το νερό το βούτυρο την βανίλια ζάχαρη και το νισεστέ.
Τα ανακατεύω μέχρι να διαλυθούν


Σε μια κατσαρόλα βάζω 10 κουταλιές ζάχαρη μέχρι να καραμελώσει.


Ρίχνω όλα τα υλικά από το μπολ στην κατσαρόλα με την καραμελώμενη ζάχαρη μέχρι να πήξει. 


Προσθέτω τα αμύγδαλα και ρίχνω τον χαλβά σε ένα ταψί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά!!
Ο χαλβάς έτοιμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου