Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΜΕ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ


από τον Nikos Soil

Υλικά

-  250ml γάλα για το φύλο και 150ml γάλα για την γέμιση

-  200gr ζάχαρη + 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη στη μαγιά
-  20g φρέσκια μαγιά
-  600gr αλεύρι
-  125gr μαργαρίνη
-  1 κρόκο αυγού + 1 αυγό
-  2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
-  400g αλεσμένοι σπόροι παπαρούνας
-  ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (από το βίντεο βλέπεται και την διαδικασία) απλά εγώ δεν έβαλα ζάχαρη γιατί μου αρκετή η μαρμελάδα.


Εκτέλεση
Πήρα ένα πακέτο Κανάκι με προζύμι αυτό που είναι για πίτσα το ξεπάγωσα πολύ καλά και το πάτησα λίγο να ανοίξει καλύτερα αλλά πολύ λίγο μην σχιστεί.

 Έβαλα περίπου 250 γρ γάλα να ζεσταθεί λίγο και έριξα μέσα 400 γρ παπαρουνόσπορο , αφού έγινε πολτός έριξα και 4 κουταλιές σούπας μαρμελάδα κεράσι (μπορείτε και βερίκοκο) το ανακάτεψα καλά και το άπλωσα πάνω στο φύλλο της ζύμης το οποίο σημειωτέον ήταν πάνω σε λαδόκολλα.

Το άπλωσα καλά σχεδόν μέχρι τέρμα στις άκρες και το γύρισα λίγο να ρολάρει το γύρισμα έγινε τραβώντας την λαδόκολλα Πανεύκολα .

Το έβαλα σε ταψί που είχα βάλει λαδόκολλα και σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 πάνω -κάτω για περίπου 45 -50 λεπτά να μπορεί να στραγγίξει μην είναι λαπάς εσωτερικά ,αν στη μισή ώρα δεν έχει πάρει αρκετό χρώμα ανεβάστε λίγο τον φούρνο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου