Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

ΠΟΥΓΚΑΚΙΑ ΣΥΜΙΑΚΑ


από την Eleni Margel Lou

Υλικά
Για τη ζύμη
-  1κιλό βούτυρο (500 γρ breda 500γρ. βιταμ πλάκα)
-  2 κιλά και 1/4 αλεύρι
-  1 ποτήρι γάλα
-  1 ποτήρι σπορέλαιο
-  1/2 ποτήρι κονιάκ
-  3 κρόκοι
Λιώνεις το βούτυρο με το γάλα, το σπορέλαιο και το κονιάκ στην κατσαρόλα. Ρίχνεις λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Όταν ψηθεί το κατεβάζεις από τη φωτιά να κρυώσει. Αφού κρυώσει ρίχνεις τους κρόκους και ανακατεύεις καλά μέχρι να πετύχεις ελαστική ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
Γέμιση
-  1κιλό καρύδια ή αμύγδαλα αλεσμένα
-  250 γρ. σουσάμι καβουρντισμένο και αλεσμένο
-  1 φλυτζάνι ζάχαρη
-  μια κουταλιά κανέλλα
Εκτέλεση

Τα ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί και τα ραντίζεις με ανθόνερο μέχρι να σμίξει το μείγμα. Παίρνεις λίγη από τη ζύμη και την ανοίγεις στην παλάμη του χεριού, βάζεις στο κέντρο ένα κουταλάκι από τη γέμιση και το κλείνεις δίνοντας μακρόστενο σχήμα.

Τα ψήνεις στους 170 βαθμούς, όταν τα βγάλεις από το φούρνο τα ραντίζεις με ανθόνερο και όταν κρυώσουν τα πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη 2 φορές. 
Το δεύτερο ζαχάρωμα το κάνω την επόμενη ημέρα. Επειδή πάντα πειραματίζομαι στην ζαχαροπλαστική και στην μαγειρική, έφτιαξα την ζύμη σύμφωνα με αυτή τη συνταγή και για γέμιση έβαλα λουκούμια με διάφορες γεύσεις. 
Έγιναν πάρα πολύ νόστιμα!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου