από την Eleni Margel lou
Υλικά
- 500 γρ. Ηλιέλαιο
- 1 κουτάκι μπύρα
- 35 γρ. Μπέικιν πάουντερ
- 800γρ. Αλεύρι μαλακό
- 1 πρέζα βανίλια
- 500γρ. Λουκούμια κοκτέιλ
- ινδοκάρυδο
Σιρόπι
- 3 κιλά ζάχαρη
- 2 κιλά νερό
- 200 γρ. Γλυκόζη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί
και δημιουργούμε μια λαδερή ζύμη.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί 10 λεπτά.
Βάζουμε το
σιρόπι να πάρει μια βράση.
Κόβουμε τα λουκούμια περίπου 15-20 γρ.
Παίρνουμε
λίγη ζύμη και τα καλύπτουμε.
Τα βάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25
λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Όταν ψηθούν τα ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι για 20
δευτερόλεπτα
και μετά τα ρίχνουμε μέσα στο ινδοκάρυδο.
Προσοχή!!! Όταν πάμε να τα σιροπιάσουμε το σιρόπι δεν πρέπει να
καίει πολύ γιατί θα λειώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου