από την Alida De
Hollander
Υλικά
- κυδώνια
- ζάχαρη ισόποση με τον πουρέ των κυδωνιών
- αρμπαρόριζα
- ψιλοκομμένα
αμύγδαλα η καρύδια
- κρυσταλλική
ζάχαρη
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κυδώνια καλά και τα σκουπίζουμε. Τα βάζουμε
σε ταψί με λίγο νερό και τα ψήνουμε στους 170 ώσπου να μαλακώσουν. Αφήνουμε
να κρυώσουν και τα κόβουμε σε κομμάτια (αφαιρούμε κουκούτσια και καρδιά)
Μετά κάνουμε
τα κομμάτια πουρέ με πολυμίξερ η με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Ζυγίζουμε τον πουρέ
και προσθέτουμε ίση ποσότητα ζάχαρης.
Βάζουμε τον πουρέ και την ζάχαρη να βράσουν σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Βράζουμε ανακατεύοντας ώσπου να γίνει τόσο πηχτό που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Προς το τέλος ρίχνω λίγη αρμπαρόριζα.
Κατεβάζουμε το μείγμα από την φωτιά κι
ανακατεύουμε καλά.
Αν θέλουμε προσθέτουμε ψιλοκομμένα αμύγδαλα η καρύδια. Απλώνουμε το κυδωνόπαστο σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Στρώνουμε καλά την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Αφήνουμε για 2-3 μέρες να στεγνώσει,
και το κόβουμε σε κομμάτια.
Τα τυλίγουμε τα σε κρυσταλλική ζάχαρη. Αφήνουμε να στεγνώσουν μερικές μέρες ακόμα και μετά τα
κλείνουμε σε μεταλλικό κουτί.
Διατηρούνται
για πολλούς μήνες!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου