Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΜΕ ΚΡΑΝΜΠΕΡΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά 

-  βρώμη σε νιφάδες  2,5 φλιτζάνια 
- βούτυρο 125 γραμμάρια 
-  1/2 φλιτζάνι καστανή
-  μέλι 1 κουταλιά της σούπας
-  κανέλα  1/2 κουταλάκι του γλυκού
- καρύδα τρίμμα 1/4 του φλιτζανιού 
-  κράνμπερις  1 φλιτζάνι 
- σταφίδες


Εκτέλεση

 Σε ένα τηγάνι, ρίχνετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι και τα ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

 Έπειτα, βάζετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τη βρώμη, την καρύδα, την κανέλα και τα δαμάσκηνα.

 Στρώνετε το μείγμα με τα δάχτυλά σας στο ταψί και το ψήνετε στους 180C στο φούρνο για 30 περίπου λεπτά.

Τέλος, κόβετε το μείγμα, όσο είναι ακόμα ζεστό, σε 6-8 μπάρες και τις αφήνετε μέχρι να κρυώσουν





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου