από την Αρετή Γραμμόζη
Υλικά
-κομμάτια γίδας
- 4 κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
- 5-6 κλωνάρια σέλινου
- 4-5 καρότα
3-4 πατάτες
- αλάτι
- πιπέρι
- κουρκουμά στη μύτη από ένα κουταλάκι του γλυκού
Εκτέλεση
Επειδή η γίδα δεν είναι τρυφερό κρέας και όσο μεγάλη
είναι τόσο περισσότερο βράσιμο θέλει, εγώ από χθες βράδυ την μισοέβρασα.
Πλένουμε πολύ καλά τα κομμάτια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με
νερό.
Τα βράζουμε και στην αρχή με μια τρυπητή κουτάλα τα ξαφρίζουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα βράζουμε μέχρι να μπορέσουμε να τρυπήσουμε το κρέας
με ένα πιρούνι. Σβήνουμε τη φωτιά.
Σήμερα το πρωί την έβαλα στη φωτιά να πάρει
μια βράση και έριξα τα κρεμμύδια , το σέλινο και τα καρότα. Τα αφήνουμε να βράσουν καλά. Προσθέτω και τις πατάτες. Ρίχνω αλάτι, πιπέρι.
Μόλις βράσουν σβήνω τη φωτιά.
Να προσθέσω ότι
εγώ προσθέτω σ' όλα τα φαγητά μου και λίγο κουρκουμά στη μύτη από ένα κουταλάκι
του γλυκού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου