Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΑΠΟ ΚΑΣΤΟΡΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ


από τον Kuriakos Triffilis.


Υλικά
- 8 φλιτζανάκια του καφέ πορτοκάλι
- 3 φλιτζανάκια καφέ ελαιόλαδο
- 3 φλιτζανάκια καφέ ηλιέλαιο
- 8 φλιτζανάκια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
- 1 κουτάκι κοφτό αμμωνία
- 1 κουταλάκι σόδα
- 8 φλιτζανάκια καφέ ζάχαρη
- ξύσμα πορτοκαλιού
- σουσάμι


Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι Μέχρι να γίνει η ζύμη αφράτη. Μπορεί να σηκώσει περισσότερο αλεύρι. Τα πλάθουμε και τα τυλίγουμε στο σουσάμι.
Ψήνονται στουw 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις πάρουν χρώμα τα βγάζεις  Όσο πιο μεγάλα τα κάνεις τόσο καλύτερα.


Γίνονται σφιχτά από έξω και αφράτα από μέσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου