από την Eleni Margel Lou
Υλικά
- ½ κιλό αλεύρι σκληρό
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 1 αυγό
- 1 κ γλυκού ζάχαρη
- 1 κ γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά μαργαρίνη
- σάλτσα ντομάτας
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 1 αυγό
- 1 κ γλυκού ζάχαρη
- 1 κ γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά μαργαρίνη
- σάλτσα ντομάτας
- γαλοπούλα βραστή
- τυρί που λιώνει
- ελαιόλαδο.
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε ένα χυλό με λίγο από το αλεύρι περίπου 4 κουταλιές τη μαγιά μέσα σε χλιαρό νερό περίπου ένα ποτηράκι κρασιού. Αφήνουμε να φουσκώσει.(15-25) ανάλογα με το περιβάλλον.
Όταν φουσκώσει ρίχνουμε μέσα το αυγό.
Ανακατεύουμε και λιώνουμε την μαργαρίνη.
Ρίχνουμε αλεύρι σιγά σιγά.
Έχουμε τα χέρια μας λαδωμένα και ζυμώνουμε ελαφριά. Θέλουμε μια μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε να ξαναφουσκώσει αφού την αλείψουμε με λάδι.
Έπειτα σε ταψί βάζουμε ζυμάρι (εγώ το ανοίγω πολύ λεπτό) την σάλτσα μας και τα τυριά μας με την γαλοπούλα .
Χρειάζεται προθερμασμένο φούρνο 250 και περίπου 20 λεπτά να γίνει τραγανή!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου