Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΝΕΛΑΔΑ


από την Pinelopi Kapageridou

Yλικά
- 3 κούπες νερό
- 9 ξυλάκια κανέλα Κεϋλάνης
- 15 καρφάκια γαρύφαλλο
- μέλι


Εκτέλεση
Βάζω σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το μέλι και βράζω για είκοσι λεπτά με μισή ώρα σε μέτρια φωτιά. 
Σουρώνω, μετράω το υγρό και προσθέτω ανάλογη ποσότητα μέλι.
Αν έχω για παράδειγμα δύο κούπες υγρό, προσθέτω δύο κούπες μέλι. 
Ανακατεύω καλά πάνω στο σβηστό αλλά ζεστό ακόμα μάτι να διαλυθεί το μέλι.

Βάζω το σιρόπι σε μπουκάλια και το συντηρώ στο ψυγείο. 
Για να σερβίρουμε, βάζουμε ένα ή δύο δάκτυλα σιρόπι σε μία κούπα και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό. 
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τριμμένη κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου