από τη Roula Rou
Υλικά
- μανιτάρια
- αλάτι
- λεμόνι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες τα βάζουμε στην κατσαρόλα σε κρύο
νερό τα βράζουμε για 5 λεπτά ο χρόνος μετρά από την ώρα του βρασμού [σουρώνουμε]
βάζουμε τα μανιτάρια στα βάζα μας με λίγο αλάτι και λίγο λεμόνι, γεμίζουμε με
καυτό νερό και βάζουμε τα βάζα στη χύτρα με κλειστό το καπάκι.
Από την ώρα που θα ασφαλίσει η χύτρα και βγαίνει ο ατμός σταθερά
τα βράζουμε για 45 λεπτά. κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε την χύτρα να απασφαλίσει
μόνη της.
τα βγάζουμε με προσοχή και τα αφήνουμε για 24 ώρες για να γίνει
η κονσερβοποίηση!! η χύτρα να έχει νερό μέχρι τη μέση από τα βάζα !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου