από την Ntina Ntina
Υλικά
- 1,5 κούπα λάδι
- 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα 2 πορτοκαλιών
- 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο γλυκάνισο
- 1 κούπα ζάχαρη
- μισή κούπα κονιάκ
- 1 φακελάκι αμμωνία
- 1 μπέικιν
- 1 κ.γ σόδα
- κανέλα
- γαρίφαλα
- αλεύρι περίπου 1 κιλό μισό σταρένιο μισό γ.ο.χ
- 1 κούπα καρύδια τριμμένα
Εκτέλεση
χτυπώ στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη
για 5 λεπτά. Διαλύω την σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και την αμμωνία στο κονιάκ
και προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά.
Ρίχνω σιγά -σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Την αφήνω
μια ώρα να ξεκουραστεί . Πλάθω λεπτά κουλουράκι και ψήνω στους 180 β μέχρι να ροδίσουν
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου