από τον Tasos Enepekogloy
Υλικά
- 2 ποτήρια νερού ρετσίνα
- 1 ποτήρι
νερού σπορέλαιο
- 1 μπέικιν πάουντερ
- λουκούμια
- 1 μπέικιν πάουντερ
- λουκούμια
- 1 κιλό περίπου αλεύρι
Για το πασπάλισμα
- άχνη
- τριμμένα καρύδια
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ρετσίνα, το λάδι και το μισό αλεύρι. Προσθέτουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο αλεύρι, ώστε να γίνει μία μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά περίπου. Πλάθουμε μπαλάκια και βάζουμε μέσα το λουκούμι.
Ψήνουμε στους 1800 για 15 λεπτά.
Όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με την άχνη και το τριμμένο καρύδι.
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ρετσίνα, το λάδι και το μισό αλεύρι. Προσθέτουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο αλεύρι, ώστε να γίνει μία μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά περίπου. Πλάθουμε μπαλάκια και βάζουμε μέσα το λουκούμι.
Ψήνουμε στους 1800 για 15 λεπτά.
Όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με την άχνη και το τριμμένο καρύδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου