Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΜΕ ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ




από τον Tasos Enepekogloy

Υλικά
- 2 ποτήρια νερού ρετσίνα
- 1 ποτήρι νερού σπορέλαιο
- 1 μπέικιν πάουντερ
- λουκούμια
- 1 κιλό περίπου αλεύρι
 Για το πασπάλισμα
- άχνη
- τριμμένα καρύδια
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε  την ρετσίνα, το λάδι και το μισό αλεύρι. Προσθέτουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο αλεύρι, ώστε να γίνει μία μαλακή ζύμη. 



Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά περίπου. Πλάθουμε μπαλάκια και βάζουμε μέσα το λουκούμι. 


Ψήνουμε στους 1800 για 15 λεπτά. 



Όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με την άχνη και το τριμμένο καρύδι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου