από την Μπέρρυ Γραφάκου
Υλικά (για δύο άτομα)
- 1 πατάτα
- 100 γρμ. σύγκλινο ( αν δεν έχετε πρόσβαση στα κρεοπωλεία της Μάνης, πουλιέται σε μικρές συσκευασίες στα σούπερ μάρκετ)
- λίγο ελαιόλαδο
- 4 αυγά
- πιπέρι και ελάχιστο αλάτι.
Εκτέλεση
Κόβουμε τη πατάτα σε μικρά κυβάκια και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το σύγκλινο σε κυβάκια και σοτάρουμε για λίγο ακόμη. (συνολικός χρόνος 7-8 λεπτά).
Χτυπάμε τα αυγά καλά με λίγο κρύο νερό, ελάχιστο αλάτι (το σύγκλινο έχει αρκετό) και λίγο πιπέρι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι, σκεπάζουμε για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, γυρίζουμε σε μεγάλο πιάτο και ρίχνουμε ξανά να ψηθεί από την άλλη πλευρά πάντα σκεπασμένη και ...έτοιμη!!!
Σερβίρεται με πράσινη σαλάτα ή ντοματοσαλάτα και πράσινες ελιές.
Ένα πιάτο που ...χορταίνει κάθε πεινασμένο!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου