από την Eleni Giazitsioglou Doulaptsis
Υλικά
- 1 ½ κούπα ηλιέλαιο
- ½ κούπα λιωμένο Βιτάμ (από Ελλάδα η συνταγή)
- ¾ κούπας χυμό πορτοκάλι
- ¼ κούπας κονιάκ
- 2 κουταλάκια ξύσμα από πορτοκάλι
- 2 κουταλάκια μπέικιν
- 1 κουταλάκι σόδα (ρίχνουμε στο πορτοκαλόζουμο)
- 1 κούπα ζάχαρη άχνη
- ½ κούπα σιμιγδάλι ψιλό
- ½ κούπα σπασμένα καρύδια
- 4 με 6 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¼ κουταλάκι γαρύφαλλο
- 1 κουταλάκι κανέλα
(σε περίπτωση και σας γίνει σφιχτή η ζύμη, συμβαίνουν αυτά, 1/4 νερό)
- 1 ½ κούπα ηλιέλαιο
- ½ κούπα λιωμένο Βιτάμ (από Ελλάδα η συνταγή)
- ¾ κούπας χυμό πορτοκάλι
- ¼ κούπας κονιάκ
- 2 κουταλάκια ξύσμα από πορτοκάλι
- 2 κουταλάκια μπέικιν
- 1 κουταλάκι σόδα (ρίχνουμε στο πορτοκαλόζουμο)
- 1 κούπα ζάχαρη άχνη
- ½ κούπα σιμιγδάλι ψιλό
- ½ κούπα σπασμένα καρύδια
- 4 με 6 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¼ κουταλάκι γαρύφαλλο
- 1 κουταλάκι κανέλα
(σε περίπτωση και σας γίνει σφιχτή η ζύμη, συμβαίνουν αυτά, 1/4 νερό)
Σιρόπι
- 3 κούπες νερό
- 3 κούπες νερό
- 3 κούπες ζάχαρη
- ½ κούπα μέλι
- λίγη γλυκόζη (εγώ δεν έβαλα γιατί δεν βρίσκω
εδώ που ζω)
- χυμό από ½ λεμόνι.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υγρά με σύρμα, το πορτοκαλόζουμο , κανέλα, γαρίφαλο, άχνη , ξύσμα πορτοκάλι.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύοντας με το χέρι ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και τα καρύδια.
Εδώ θα σας πω ότι προσέξτε, θέλετε να απορροφηθούν τα υγρά, γι αυτό και πάρτε το χρόνος σας, σιγά σιγά με το αλεύρι.
Ανακατεύουμε όλα τα υγρά με σύρμα, το πορτοκαλόζουμο , κανέλα, γαρίφαλο, άχνη , ξύσμα πορτοκάλι.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύοντας με το χέρι ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και τα καρύδια.
Εδώ θα σας πω ότι προσέξτε, θέλετε να απορροφηθούν τα υγρά, γι αυτό και πάρτε το χρόνος σας, σιγά σιγά με το αλεύρι.
Την πρώτη φορά βιάστηκα να τα πλάσω
και μου έβγαλε το λάδι, φυσικά έριξα μόνο 4 κούπες αλεύρι. Την δεύτερη πήρε 5
1/2 κούπες. Εξαρτάται από την θερμοκρασία και υγρασία της κουζίνας....
ψήνουμε στους 180 Κ για 20 με 25 λεπτά να πάρουν ένα ανοιχτό καφέ χρώμα.
Κατευθείαν απ τον φούρνο τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε
μόνο 30 δευτερόλεπτα, όσο χρόνο χρειαστείτε για να τα γυρίσετε δηλαδή, Τέλος
ρίχνουμε το καρύδι . ψήνουμε στους 180 Κ για 20 με 25 λεπτά να πάρουν ένα ανοιχτό καφέ χρώμα.
Καλή επιτυχία.
Οι
φωτογραφίες ίσως σας δώσουν μια ιδέα ...Επίσης ποτέ δεν κοπανίζω το καρύδι που
ρίχνω από πάνω...απλά το βάζω στον τρίφτη για τυριά....
Επίσης για πρώτη φορά τα έριξα σε κρύο σιρόπι.
Πρέπει να σας πω ότι δεν κουράστηκα!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου