από την Eleni Giazitsioglou Doulaptsis
Υλικά
- 1 ½ κούπες σπορέλαιο (έβαλα ηλιέλαιο)
- 1 ½ κούπες ζάχαρη
- 8 αυγά
- 1 ½ κουταλάκια βανίλια
- ½ κούπα κοπανισμένα και μισή κούπα τριμμένα.
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο
- 3 κούπες αλεύρι (μαλακό)
- 3 κουταλάκια μπέικιν
- χυμό από μισό πορτοκάλι
- 1 ½ κούπες ζάχαρη
- 8 αυγά
- 1 ½ κουταλάκια βανίλια
- ½ κούπα κοπανισμένα και μισή κούπα τριμμένα.
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο
- 3 κούπες αλεύρι (μαλακό)
- 3 κουταλάκια μπέικιν
- χυμό από μισό πορτοκάλι
Εκτέλεση
Χτυπάμε ζάχαρη με λάδι για 10 λεπτά για να ομογενοποιηθεί. Συνεχίζουμε με τα αυγά, ρίχνοντάς τα ένα ένα.
Συνεχίζουμε ανακατεύοντας
με το χέρι τα υπόλοιπα , ούζο, βανίλια , αμύγδαλα και πορτοκάλι.
Στο τέλος
ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινίζοντας το για να μην πιάσει κόμπους...Να καταφέρει να
ομογενοποιηθεί δηλαδή στο μείγμα μας.
Θα σας γίνει ένας χυλός τον οποίο τον
ρίχνετε σε μικρά μακρόστενα ταψάκια λαδωμένα ή ψεκασμένα (ελπίζω να υπάρχει κι
εκεί σπρέι με σπορέλαιο).
Ψήνουμε σε 1250. Κελσίου για 25 -30 λεπτά . Γίνονται σαν μαλακό παντεσπάνι. Τα ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε φέτες όσο πάχος θέλουμε.
Τα
απλώνουμε σε ταψιά και μετά τα ψήνουμε για 20 λεπτά σε 1000 Κελσίου...Εδώ
εσείς θα κανονίσετε πόσο τραγανά και ξεροψημένα τα θέλετε. Να θυμάστε ότι
στεγνώνουν και μαζεύουν στο μέγεθος.
Καλή επιτυχία....
Στις φωτογραφίες φαίνονται ο χυλός και πώς είναι ψημένος στις φόρμες.. Η τελική μορφή εδώ στην πιατέλα , είναι δίπλα στους κουραμπιέδες...
Υ.Γ. Το ψήσιμο έγινε στο αερόθερμο.
Καλή επιτυχία....
Στις φωτογραφίες φαίνονται ο χυλός και πώς είναι ψημένος στις φόρμες.. Η τελική μορφή εδώ στην πιατέλα , είναι δίπλα στους κουραμπιέδες...
Υ.Γ. Το ψήσιμο έγινε στο αερόθερμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου