από την Eleni Giazitsioglou Doulaptsis
Υλικά
- 1 ½ κούπες ζάχαρη
- 8 αυγά
- 1 ½ κουταλάκια βανίλια
- ½ κούπα κοπανισμένα και μισή κούπα τριμμένα.
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο
- 3 κούπες αλεύρι (μαλακό)
- 3 κουταλάκια μπέικιν
- χυμό από μισό πορτοκάλι
Εκτέλεση
Χτυπάμε ζάχαρη με λάδι για 10 λεπτά για να ομογενοποιηθεί. Συνεχίζουμε με τα αυγά, ρίχνοντάς τα ένα ένα.
Ψήνουμε σε 1250. Κελσίου για 25 -30 λεπτά . Γίνονται σαν μαλακό παντεσπάνι. Τα ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε φέτες όσο πάχος θέλουμε.
Καλή επιτυχία....
Στις φωτογραφίες φαίνονται ο χυλός και πώς είναι ψημένος στις φόρμες.. Η τελική μορφή εδώ στην πιατέλα , είναι δίπλα στους κουραμπιέδες...
Υ.Γ. Το ψήσιμο έγινε στο αερόθερμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου