- 1 ½ κούπα ηλιέλαιο
- ½ κούπα λιωμένο Βιτάμ (από Ελλάδα η συνταγή)
- ¾ κούπας χυμό πορτοκάλι
- ¼ κούπας κονιάκ
- 2 κουταλάκια ξύσμα από πορτοκάλι
- 2 κουταλάκια μπέικιν
- 1 κουταλάκι σόδα (ρίχνουμε στο πορτοκαλόζουμο)
- 1 κούπα ζάχαρη άχνη
- ½ κούπα σιμιγδάλι ψιλό
- ½ κούπα σπασμένα καρύδια
- 4 με 6 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¼ κουταλάκι γαρύφαλλο
- 1 κουταλάκι κανέλα
(σε περίπτωση και σας γίνει σφιχτή η ζύμη, συμβαίνουν αυτά, 1/4 νερό)
- 3 κούπες νερό
Ανακατεύουμε όλα τα υγρά με σύρμα, το πορτοκαλόζουμο , κανέλα, γαρίφαλο, άχνη , ξύσμα πορτοκάλι.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύοντας με το χέρι ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και τα καρύδια.
Εδώ θα σας πω ότι προσέξτε, θέλετε να απορροφηθούν τα υγρά, γι αυτό και πάρτε το χρόνος σας, σιγά σιγά με το αλεύρι.
ψήνουμε στους 180 Κ για 20 με 25 λεπτά να πάρουν ένα ανοιχτό καφέ χρώμα.
Καλή επιτυχία.
Επίσης για πρώτη φορά τα έριξα σε κρύο σιρόπι.
Πρέπει να σας πω ότι δεν κουράστηκα!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου