από τη Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό σε μπουκίτσες( μπούτι κατά προτίμηση)
- 2 κουτάκια μπύρας
- 4 - 5 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. μέλι
- λάδι για το ρόδισμα
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κ. σ. αλεύρι
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε από νωρίς το κρέας μου μέσα στην μπύρα (1ο
κουτάκι) τουλάχιστον 2-3 ώρες κατά προτίμηση και κατά διαστήματα το
ανακατεύουμε
Το στραγγίζουμε,
ρίχνουμε
λίγο λάδι και το ροδίζουμε στην κατσαρόλα.
Αλατοπιπερώνουμε λίγο πριν το τέλος του τσιγαρίσματος.
Όταν έχει ροδίσει πια αρκετά ρίχνουμε το μισό από το 2ο
κουτάκι μπύρας, κλείνουμε το καπάκι,
χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί (να μαλακώσει). Το αφήνουμε
έως ότου αρχίσει να καραμελώνει.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την υπόλοιπη μπύρα (του 2ου
κουτιού), την μουστάρδα, το αλεύρι και
το μέλι και ανακατεύουμε καλά ώσπου να γίνει μια σάλτσα.
Την σάλτσα αυτή, την ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το
χοιρινό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να πήξει λίγο.
Σερβίρουμε με ρύζι
ή πουρέ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου