Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΣΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ



από την Ipokampos Giota

Υλικά
-  κότσι
-  κρεμμύδι
- πιπέρια κέρατο
- καρότο
- σκόρδο
- μπαχάρια
- τζίντζερ
- φύλλα δάφνης
- κρασί λευκό η ροζέ
- λάδι
- χυμό πορτοκαλιού.

για τις πατάτες
- τζίντζερ
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- λεμόνι
- μουστάρδα
- λάδι
Εκτέλεση
Εάν θέλετε μπορείτε να το μαρινάρετε από το προηγούμενο βράδυ αφού προηγουμένως το πλύνετε καλά βάζοντας 1 ποτήρι κρασί το καρότο την πιπέρια το κρεμμύδι το σκόρδο το τζίντζερ το πιπέρι το μπαχάρι και τη δάφνη.
Εάν δεν θέλετε να το μαρινάρετε αφού το πλύνετε παίρνετε αλάτι και πιπέρι και τρίβετε καλά το κότσι και βάζετε όλα τα παραπάνω υλικά και 1 φλ. λάδι και κλείνετε το καπάκι στη γάστρα.
Το αφήνετε να ψηθεί στους 160 βαθμούς για 2 περίπου ώρες ελέγχοντας εάν χρειάζεται να προσθέσουμε κρασί και πορτοκάλι.


Καθαρίζετε τις πατάτες βάζετε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, σκόρδο, τζίντζερ,  λεμόνι ,  μουστάρδα,  λάδι και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.
Ανοίγετε τη γάστρα και μαζεύετε τα μυρωδικά και λαχανικά και απλώνετε τις πατάτες.
Κλείνετε τη γάστρα και αφήνετε το φαγητό να ψηθεί για 1 ½  ώρα.

Λίγο πριν βγάλετε το φαγητό από το φούρνο βγάζετε το καπάκι από τη γάστρα και ανεβάζετε το φούρνο στους 180-190 βαθμούς ώστε να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει με το λάδι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου