από τους Dimitris Zogokis Skiouros και Erisa Milaqi
Υλικά
- 1 κιλό κούμαρα
- 400 γραμμάρια ζάχαρη
- χυμό ενός πορτοκαλιού
- χυμό ενός λεμονιού
- 1/2 φλιτζάνι νερό αν χρειαστεί
- χυμό ενός λεμονιού
- 1/2 φλιτζάνι νερό αν χρειαστεί
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κούμαρα
Προσθέτουμε την ζάχαρη και τον χυμό του πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά μας.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κούμαρα
Προσθέτουμε την ζάχαρη και τον χυμό του πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά μας.
Βράζουμε τα κούμαρα για
15 λεπτά...
Αφήνουμε 5-6 ώρες ...να μείνει.
Με την ραβδομπλέντερ λιώνουμε την μαρμελάδα μας.
Αφήνουμε 5-6 ώρες ...να μείνει.
Με την ραβδομπλέντερ λιώνουμε την μαρμελάδα μας.
Αν είναι πολύ πυκνή προσθέτουμε και λίγο ( ½ φλιτζάνι νερό ) και είναι έτοιμη...
Βάζω τα λογια του Δημητρη....ατόφια:
<<ΕΓΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ ΒΓΗΚΕ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΥΦΗ. ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΠΟΛΥ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΒΡΑΖΕΙ ΣΚΑΕΙ ΣΑΝ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ....
Σε αποστειρωμένα βάζα βάζω την μαρμελάδα και ακολουθώ πιστά τις οδηγίες για κονσερβοποίηση.
Παρατηρησεις
Αν σε κρύο νερό
διαλύσεις λίγο από την μαρμελάδα θα πιείς έναν καταπληκτικό χυμόΒάζω τα λογια του Δημητρη....ατόφια:
<<ΕΓΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ ΒΓΗΚΕ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΥΦΗ. ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΠΟΛΥ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΒΡΑΖΕΙ ΣΚΑΕΙ ΣΑΝ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ....
Σε αποστειρωμένα βάζα βάζω την μαρμελάδα και ακολουθώ πιστά τις οδηγίες για κονσερβοποίηση.
Παρατηρησεις
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου