Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

ΚΟΥΜΑΡΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ



από τους Dimitris Zogokis Skiouros  και Erisa Milaqi

Υλικά

- 1 κιλό κούμαρα
- 400 γραμμάρια ζάχαρη
- χυμό ενός πορτοκαλιού
- χυμό ενός λεμονιού
- 1/2 φλιτζάνι νερό αν χρειαστεί




Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κούμαρα



Προσθέτουμε την ζάχαρη και τον χυμό του πορτοκαλιού.



Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά μας.



Βράζουμε τα κούμαρα για  15 λεπτά... 



Αφήνουμε  5-6 ώρες ...να μείνει.
Με την ραβδομπλέντερ λιώνουμε την μαρμελάδα μας.



Ξαναβάζουμε  σε χαμηλή φωτιά για να δέσει η μαρμελάδα προσθέτοντας και τον χυμό ενός λεμονιού.



Αν είναι πολύ πυκνή προσθέτουμε  και λίγο ( ½  φλιτζάνι νερό ) και είναι έτοιμη...
Βάζω τα λογια του Δημητρη....ατόφια:
<<ΕΓΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ ΒΓΗΚΕ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΥΦΗ. ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΠΟΛΥ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΒΡΑΖΕΙ ΣΚΑΕΙ ΣΑΝ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ....
Σε αποστειρωμένα βάζα βάζω την μαρμελάδα και ακολουθώ πιστά τις οδηγίες για κονσερβοποίηση.




Παρατηρησεις

Αν  σε κρύο νερό διαλύσεις λίγο από την μαρμελάδα θα πιείς έναν καταπληκτικό χυμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου