Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ


από την Ipokampos Giota

Υλικά
- κιμάς
- κρεμμύδι ξερό
- μαϊντανός
- λάδι
- 1 αυγό
- αλάτι
- πιπέρι
- ρύζι Καρολίνα
- σέλερι
- 1 κύβος λαχανικών
- κρασί
- ντομάτα τριμμένη
- πελτές
- 1 πατάτα

Εκτέλεση
Πλάθουμε τον κιμά  ,με κρεμμυδάκι, μαϊντανό, λάδι ,αυγό, αλάτι, πιπέρι και ρύζι Καρολίνα.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μίση ωρίτσα. 
Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζω κρεμμύδι τριμμένο σέλερι και κύβο λαχανικών. 
Σβήνω με κρασί και ρίχνω τριμμένη ντομάτα χυμό και λίγο πελτέ, ζεστό νερό και μόλις βράσει πλάθουμε μπαλάκια τον κιμά και τα ρίχνουμε μέσα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά όταν πετάμε τα μπαλάκια μέσα για να μην διαλυθούν.

Βάζουμε και μία πατάτα  και μόλις είναι έτοιμη,  είναι και το φαγητό μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου