Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 3 νεροπότηρα μουλιασμένα από βραδύς ρεβίθια
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα στον τρίφτη
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 αυγά 
- 8 κουταλιές βρώμη αλεσμένη που την έχουμε αλέσει στο μίξερ
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
- 5 κουταλιές λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κουταλάκι κύμινο
- 1 κουταλάκι κόλιανδρο τριμμένο
- 1 κουταλάκι πάπρικα
- 1 κουταλιά μπέκιν πάουντερ




Εκτέλεση

Στραγγίζουμε τα ρεβίθια που έχουμε μουλιάσει από βραδύς και τα πολτοποιούμε στο μίξερ.
Πολτοποιούμε στο μίξερ τα κρεμμύδια τα ξερά και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε με τα ρεβίθια.
Προσθέτουμε ψιλοκομμένα τον μαϊντανό τον άνιθο και τα κρεμμυδάκια.
Ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και το λάδι μαζί με όλα τα αρωματικά μας καθώς και το μπέκιν πάουντερ.
Προσθέτουμε σιγά σιγά την βρώμη ζυμώνοντας τους.
Αφήνουμε το μείγμα να μείνει στο ψυγείο για να ενωθούν τα υλικά.



Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους βάζουμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα



Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα..περίπου 35-40 λεπτά.
Τους σερβίρουμε με σάλτσα ταχίνι με γιαούρτι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου