από την Eleni Kariofilli
Υλικά
- καβούρια
- μακαρόνια
Για την σάλτσα
- 2-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 1 σφηνάκι ούζο,
- πάπρικα,
- πιπέρι
- κανέλα σε
σκόνη
- αλάτι
- ζωμό καβουριών,
- καβουρόψυχα
- μαϊντανό
- ντοματοχυμό
Εκτέλεση
Βράζουμε τα καβούρια και τα καθαρίζουμε. Κρατάμε το
ζουμί γιατί θα μας χρειαστεί για να βράσουμε τα μακαρόνια αλλά και για την
σάλτσα.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα: τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το
σκόρδο, σβήνουμε με το ούζο, προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το ζωμό καβουριών
και τα μπαχαρικά κι αφήνουμε να βράσει.
Όταν έχουν βράσει τα κρεμμύδια και έχει
πήξει η σάλτσα προσθέτουμε την καβουρόψυχα και τον μαϊντανό.
Αφήνουμε να βράσει
αλλά 5 λεπτά και είναι έτοιμο.
Βράζουμε τα μακαρόνια στο ζουμί απ το καβούρι
που έχουμε κρατήσει(όχι τελείως, να κρατάνε τα μακαρόνια)τα σουρώνουμε,
προσθέτουμε την σάλτσα κι ανακατεύουμε να πάει παντού.
Μπορούμε να κρατήσουμε
λίγες δαγκάνες σπασμένες λίγο και να τις προσθέσουμε στην σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου