από την ΕΦΗ ΣΑΛΑΧΑ και την Ευαγγελια Βανιωτη
Υλικά για ένα ταψάκι 32 εκ.
Υλικά για ένα ταψάκι 32 εκ.
- 4 μελιτζάνες
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 ντομάτες
ξεφλουδισμένες
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
- 1 πράσο
- μαϊντανός
- δυόσμος
- 1 φλιτζάνι φέτα
- ½ φλιτζάνι λάδι
- ½ μισό φλιτζάνι
τραχανάς
- 2 αυγά
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε όλα τα υλικά μαζί και στο τέλος , προσθέτουμε
τα τυριά , τα αυγά και τον τραχανά.
Απλώνουμε τα φυλλαράκια μας , βάζουμε τη γέμιση ,
κλείνουμε με τα υπόλοιπα φυλλαράκια και ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς , ώσπου
, να ροδίσει η επιφάνεια και να ξεκολλάει η πίτα από τα τοιχώματα του ταψιού
Συμβουλή
: 1. αν Θέλετε πασπαλίζετε από πάνω με σουσάμι ... εγώ δεν έβαλα...:
2. Η κανονική συνταγή αντί για τραχανά είναι με κιμά
Καλή επιτυχία!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου