Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ


από την ΕΦΗ ΣΑΛΑΧΑ  και την Ευαγγελια Βανιωτη

Υλικά για ένα ταψάκι 32 εκ.
- 4 μελιτζάνες
- 1 ξερό κρεμμύδι  
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
-  2 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
- 1 πράσο
- μαϊντανός
- δυόσμος
- 1 φλιτζάνι φέτα
- ½  φλιτζάνι λάδι
- ½  μισό φλιτζάνι τραχανάς
-  2 αυγά
-  αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Σοτάρουμε όλα τα υλικά μαζί και στο τέλος , προσθέτουμε τα τυριά , τα αυγά και τον τραχανά.
Απλώνουμε τα φυλλαράκια μας , βάζουμε τη γέμιση , κλείνουμε με τα υπόλοιπα φυλλαράκια και ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς , ώσπου , να ροδίσει η επιφάνεια και να ξεκολλάει η πίτα από τα τοιχώματα του ταψιού
Συμβουλή : 1. αν Θέλετε πασπαλίζετε από πάνω με σουσάμι ... εγώ δεν έβαλα...:
2. Η κανονική συνταγή αντί για τραχανά είναι με κιμά

Καλή επιτυχία!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου