από την Ευαγγελια Βανιωτη
Υλικά
- 1 μόρφατ
- 1 εβαπορέ
- 1 ζαχαρούχο
- κουτάκια βανίλια( για γεύση βανίλια)
- 1 μικρή μερέντα
(για γεύση σοκολάτας)
- 2 κουταλιές σούπας νες καφέ διαλυμένο ( για γεύση μόκα)
- 1 κεσεδάκι φράουλες ή ότι άλλο φρούτο θέλουμε
- μαρμελάδα πορτοκάλι 700 ml
- 1 ½ φλιτζάνι ελληνικού καφέ χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από 3 πορτοκάλια
Εκτέλεση
Χτυπάμε
τη μόρφατ και διπλασιάζεται ο όγκος ρίχνουμε σιγά σιγά το εβαπορέ..και μετά το ζαχαρούχο....και έχουμε
τη βάση..από εκεί..
άμα θέλουμε βανίλια..2 δόσεις κουτάκια βανίλια...
άμα θέλουμε σοκολάτα μια μικρή μερεντα ...
άμα θέλουμε μόκα..2 κουτ σούπας νες καφέ διαλυμένες..και στο μείγμα..
άμα θέλουμε φράουλα..1 κεσεδάκι στο μουλτι φράουλες και στο μείγμα...ότι επιλέξουμε να κάνουμε πάει στη κατάψυξη και το πρώτο μισάωρο το βγάζουμε να ανακατέψουμε για να μη κρατήσει παγάκια..και το επαναλαμβάνουμε και το επόμενο μισάωρο.....και σε 4-5 ώρες έτοιμο το παγωτό μας.....
Στο πορτοκάλι....τι να έκανα?? έβαλα τη φαντασία μου...πήρα τη χειμωνιάτικη μαρμελάδα πορτοκάλι που κάνω και είναι ανάρπαστη...(700μλ βαζάκι...στη φώτο) ολόκληρο το έβαλα...αυτό στη φώτο είναι το καινούργιο που άνοιξα...
ξύσμα από 3 πορτοκάλια..και χυμό ενάμιση φλιτζάνι του ελληνικού καφέ....
η μαρμελάδα όμως είναι βάρια και καθόταν..οπότε δεν σταμάτησα στα 2 μισάωρα ....συνέχισα..και τρίτο μισάωρο ανακάτευα ..και τέταρτο μισάωρο..άλλα η μαρμελάδα....κάτω.....
το άφησα μία ώρα και όταν το έβγαλα..είχε παγώσει αρκετά..οπότε το ανακάτεψα..απλώθηκε όλη η μαρμελάδα...στη μάζα..και έμεινε εκεί.
...4 ώρες αργότερα....απόλαυσα το ωραιότερο παγωτό...
καλή επιτυχία!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου