από την Despoina Maraki
Υλικά
- 3 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
- 1 κούπα λευκή ζάχαρη
- 2 κουταλάκια γλυκού μπεικιν παουντερ
- 2 βανίλιες (σκόνη)
- 2 αβγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλιά σούπας κανέλα
- ½ κούπα φρέσκο βούτυρο Κέρκυρας σε θερμοκρασία δωματίου
- λίγη χοντρή ζάχαρη (λευκή η καστανή) για πασπάλισμα
Εκτέλεση - 1 κούπα λευκή ζάχαρη
- 2 κουταλάκια γλυκού μπεικιν παουντερ
- 2 βανίλιες (σκόνη)
- 2 αβγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλιά σούπας κανέλα
- ½ κούπα φρέσκο βούτυρο Κέρκυρας σε θερμοκρασία δωματίου
- λίγη χοντρή ζάχαρη (λευκή η καστανή) για πασπάλισμα
Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο.
Σε άλλο μπολ χτυπάω τα ασπράδια από τα αυγά και προσθέτω σιγά
σιγά τους κρόκους.
Χτυπάω καλά και τα προσθέτω στο μείγμα με το βούτυρο και
τη ζάχαρη. Ρίχνω σιγά σιγά το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά ζυμώνοντας με το
χέρι.
Αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί ένα τέταρτο .
Ανοίγω φύλο με το πλάστη και κόβω με κουπ διάφορα
σχεδία...πασπαλίζω με καστανή ζάχαρη και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
ένα τέταρτο της ώρας..
όχι παραπάνω γιατί αρπάζουν ..
σκληραίνουν αμέσως είναι τραγανά και πεντανόστιμα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου